Vegetarian Pizza
Licensed from: genious2000de / yayimages.com

Dette spørsmålet får jeg hele tiden.

-Gjør du det for å slanke deg?

-Tåler du ikke kjøtt?

-Liker du ikke kjøtt?

Svaret er nei. Nei, nei, jo. Jeg har vært vegetarianer før. Inspirert av min indiske yogalærer. Men så giftet jeg meg med en kjøtteter og droppet det hele. For en stund tilbake så jeg på en dokumentar som heter «Food Choices». Den inspirerte meg på nytt til å bli veganer. Det har jeg dessverre ikke klart enda. Er for glad i melk og ost. Men jeg har vært vegetarianer helt siden november i fjor. Derfor vil jeg liste opp noen fordeler for dere her:

1) Magen min har det mye bedre.

2)  Det er bra for miljøet. Det krever mye mer plass og ressurser å fôre dyr som vi skal spise enn om alle mennesker kun hadde spist planter.

3) Det hjelper mot sult i verden. Om alle hadde spist vegetar hadde det ikke vært sultkatastrofer. Cirka 90% av all soyabønner og 50% av kornet vi høster blir fôret til dyrene vi spiser.

4) 90% av avhoggingen av regnskogen kunne bli stoppet.

5) Om vi fortsetter å spise så mye fisk kommer våre hav til å bli tomme. Dette er beregnet til å skje i året 2052 om vi ikke gjør drastiske endringer. Om fiskene forsvinner vil dette ha katastrofale konsekvenser for kloden og oss.

6) Om vi stopper å spise kjøtt ville vi kunne redusere mye av drivhuseffekten. Dette fordi kuene promper for å si det enkelt.

7) Vegetarianere lever lengre.

8) Vegetarianere har en 16% raskere forbrenning.

Og mye mer. Selv har jeg en skjør mage og siden jeg har sluttet å spise kjøtt går det MYE bedre med den. Så jeg er vegetarianer av både etiske og helsemessige grunner. Jeg ønsker ikke å preke eller å være bedreviter. Men jeg ønsker gjerne å spre informasjon og inspirere med gode vegetaroppskrifter. Vi trenger nemlig ikke å savne kjøtt. Hva synes du om dette? Er det noe du kunne tenke deg å vite mer om?

Rainforest
Licensed from: antpkr / yayimages.com

#vegetarianer #vegetar #mat #kosthold #miljø

http://freshsister.blogg.no/1497170293_hva_er_vitsen_med__vre_vegetarianer.html

Skriv kommentar

Vennligst skriv din kommentar
Vennligst skriv inn navne ditt her